top of page

Firele folosite in medicina estetica (threads)

clinici estetice

Liftingul cu fire injectabile reprezinta un tratament estetic minim-evaziv care ajuta la recapatarea fermitatii tenului, totodata fiind capabil sa ofere redresarea structurilor cutanate lasate.  

Aceste fire se produc cu ajutorul unor substante diverse si sunt atat resorbabile cat si permanente.  Ele au fost folosite cu success de peste 30 de ani in nenumarate interventii chirurgicale cardiace ; de aceea, in mainile unui specialist, firele reprezinta materiale de implant sigure si eficiente.

Cine poate implanta aceste fire cu scop de lifting facial sau al altor zone ale corpului ?

 

Ce substante contin ?

Medicul dermatolog sau chirurgul plastician sunt abilitati sa efectueze aceasta interventie, care este considerata o procedura estetica minim invaziva.

 

Firele pot contine multiple substante, care difera de la o firma producatoare la alta.

In clinicile noastre, principala componenta a firelor resorbabile este acidul poli-L-lactic (PLLA), care furnizeaza efecte anti-imbatranire aditionale prin stimularea revitalizarii naturale a tesuturilor, incetinand procesul de imbatranire. Dupa implantare, genereaza reactia  de "corp strain" la nivelul tegumentului, acest lucru ducand la producerea de nou colagen si rezultate de durata pe termen lung. In timpul procesului de biodegradare a firelor implantate, PLLA se elibereaza in tesuturile inconjuratoare, stimuland rehidratarea si biorevitalizarea.

Adaugarea policaprolactonei incetineste si mai mult biodegradarea firelor, astfel, creste durata de redresare a structurilor tisulare.  In studiile clinice unde s-au utilizat aceste fire, s-a demonstrat ca evaluarea produsilor de biodegradare si absorbtia complete a firelor poate fi observata cel mai devreme in 1.5 - 2 ani.

Tot in clinicile noastre puteti gasi ultima inovatie in materie de fire resorbabile, si anume, firele APTOS care contin si acid hialuronic. Dupa o perioada de cercetare de mai multi ani, APTOS este prima firma din lume care inregistreaza aceasta tehnologie, unde, pe langa efectul de lifting, stimularea colagenului si a elastinei sunt mult imbunatatite, incetinind si mai mult si redresand marcat ptoza si procesul de imbatranire.

Care este procesul fiziologic al imbatranirii ?  

 

Dupa Balle et al., procesul de imbatranire poate fi ilustrat astfel :

belle mic.png

35 ani

45 ani

55 ani

Imbatranind, gravitatia, lipsa de colagen, grasimea si suportul osos care sustin pielea si elasticitatea acesteia, sunt principalii protagonisti care determina ca tegumentul de la nivel facial sa-si modifice structura si sa devina flasc. Astfel, cu o mare varietate de fire, putem trata multe arii, de la lifting-ul zonelor mari (genunchi si fese), la un lifting subtil, cum ar fi cel de la nivelul sprancenelor.

 

Lifting-ul cu fire este o procedura minim-invaziva cu timp de recuperare minim. Stimularea productiei de colagen va continua in urmatoarele 4-6 luni de la efectuarea procedurii, lasand astfel, o piele ferma si un efect de lifting prelungit chiar si dupa dizolvarea firelor. Aceste fire resorbabile au mici “ghimpi” care se prind in tesutul subcutanat si ajuta la conturarea fetei si la refacerea fermitatii, oferind un aspect intinerit. 

Medicii nostri sunt acreditati sa efectueze aceste tehnici, avand numeroase instruiri in Franta, Marea Britanie si SUA. Va vor oferi cele mai bune solutii pentru un rezultat realizabil si vizibil.  

Exemple de proceduri unde se pot folosi firele :

 

•   Liftingul sprâncenelor 

Daca nu ai cat eyes (“ochi de pisica”), dar ti-ai dori un plus de feminitate, aceasta este solutia!

•   Tratarea gusii cu fire

Daca ai facut gusa, si mai ales daca aceasta te deranjeaza, se poate propune un plan de tratament care sa sustina asteptarile dumneavoastra !

•   Liftingul facial cu fire 

Aceasta procedura minim invaziva, chiar poate rezolva si intarzia multi ani nevoia de chirurgie ! Introducerea in premiera mondiala de catre firma APTOS a firelor care contin si acid hialuronic, a dus la rezultate remarcabile pe timp mediu si lung in urma efectuarii acestei proceduri.Trebuie sa fie indeplinite doua cerinte : tehnica sa fie cea corecta si firele, de cea mai buna calitate !

•   Liftingul gâtului cu fire

Este o alta metoda non-invaziva care poate reda fermitate si poate sterge ridurile care ne tradeaza !  

•   Liftingul feselor ("brazilian lifting")

Liftingul feselor este din ce in ce mai cautat in medicina estetica. Pe langa lifting, se obtine si fermitate. Este o metoda sigura si eficienta !

bottom of page