top of page

Tratamentul vergeturilor cu microneedling (DERMAPEN 4)

Clinicile L’Esthetix French Beauty folosesc produsele de top existente la ora actuala in lume pentru acest tratament, astfel ca, efectul indus de cele 16 microace, va fi amplificat de produsele originale folosite.

clinici estetice

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt leziuni cicatriciale numite adesea striuri (« striae ») sau striuri atrofice, care apar cand pielea este intinsa/sau se retracta prea repede, asa cum se intampla la pubertate, in sarcina sau cand se castiga/se pierde rapid in greutate; de asemenea, apar si in anumite boli genetice sau cu componenta hormonala. Leziunile au loc la nivelul dermului, unde tesutul este practic intins peste puterea lui de flexibilitate, avand loc modicari structurale la nivelul colagenului si elastinei.

Sunt mai multe tipuri de vergeturi, iar medicul dermatolog va evalua in timpul consultatiei atat felul de striuri pe care le aveti, cat si severitatea acestora, pentru a putea stabili pentru dumneavoastra un plan terapeutic personalizat, corect si eficient.  

Care sunt cele mai afectate arii?

Ariile cele mai afectate sunt: abdomenul, coapsele, sanii, soldurile, fesele, bratele, dar leziunile se pot dezvolta si in alte arii, cum ar fi de exemplu, gambele.

Care este scopul tratamentului cu microneedling (microace)?

Scopul tratamentului este de a reduce aceste leziuni cicatriciale prin scaderea edemului si iritatiei in striurile violacee ("striae rubrae") cu cresterea marcata a productiei de colagen si elastina si de a imbuntati hidratarea, de a reduce inflamatia in vergeturile albe ("striae albae"). Stimularea marcata a colagenului, a elastinei cu cresterea productiei de proteoglicani, duce la imbuntatirea aspectului acestor striuri.

De ce tratament cu DERMAPEN 4? Si cu ce produse ?

Dermapenul 4 este ultimul dispozitiv medical creat de Dermaceuticals pentru microneedling, cu posibilitatea de a penetra pana la o adancime de 3-3.5 mm, exact adancimea la care trebuie sa ajungem, pentru a stimula productia de colagen si elastina.

bottom of page